Iseloomustus
See Barbera Appassimento stiilis valminud vein on mitmete veiniajakirjade poolt tunnistatud üheks parimaks Piemonte hinnaleidude hulgas. Ricossa lisab traditsioonilisele Barberale Verona lähistelt pärineva “appassimento” tehnika, ehk veini muudetakse lopsakamaks läbi küpsete viinamarjade kuivatamise kolme nädala jooksul enne pressimist ja kääritamist. 60% veinist läbib ka tammelaagerduse. Vein on värvuselt purpurne, maitselt küps, marjamarmelaadine ja suurepärases tasakaalus.
Sisaldab sulfiteid.
Tarbimissoovitus
Pasta bolognese, lasagne, verivorst, grill-liha, ulukiliha pada, kõvad juustud.
Lisainfo
Enam kui sajandivanuse ajalooga alkoholitootja Piemonte maalilistel küngastel rõhutab oma veinifilosoofias austust ja piiritut lojaalsust kohalikele traditsioonidele ja piirkonna ajaloole. Juba XX sajandi alguses pälvisid Ricossa veinid tähelepanu lähemal ja kaugemal peetud veinikonkurssidel ning veinikriitikute positiivset tähelepanu on Ricossa kaubamärk pälvinud järjepidevalt kuni tänase päevani.
Tootja koduleht: http://www.ricossa.com
Auhinnad
Mundus Vini 2015 - Gold Medal
AWSA Asia Wine & Spirits Awards 2015 - Gold Medal
Berlin Wine Trophy 2018 - Gold Medal
EV101 Presidendi vastuvõtu ametlik vein 2019
Mundus Vini 2024 - Gold Medal